News

INEOS-medewerkers voor de klas


  • Belgium

Dinsdag werd het project op gang getrapt in het Stedelijk Lyceum Eilandje in Antwerpen, in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits en minister van Onderwijs Ben Weyts. Het proefproject moet de brug helpen slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Drie van de specialisten die graag hun kennis delen met jongeren, komen van INEOS Oxide in Zwijndrecht. Zo gaat R&D-ingenieur Bram Van Wetteren elke woensdag lesgeven over systeemhydraulica aan 4 klassen in Sint-Carolus in Sint- Niklaas. Beluister wat algemeen directeur Kris De Munck van de school daarover vertelt aan Radio 2.

Dit en volgend schooljaar zullen 12 vakmensen hun kennis delen en 4 uur per week lesgeven in een secundaire school. Ze vervangen tijdelijk de leerkracht, werken samen met een leerkracht of begeleiden een projectweek.

De andere lesgevers komen van BASF, Eastman, Janssen Pharmaceutica, Pfizer en Vynova. Het duaal lesgeven is een initiatief van de Vlaamse overheid en chemiekoepel essenscia en start als een tweejarig proefproject in 10 scholen.

Share this article: